دوازدهم بهمن ماه سال 1382 فرودگاه بين المللي امام خميني درحالي به بهره برداري رسيد كه اعلام شد پيش از اين 12 پرواز آزمايشي دراين فرودگاه انجام شده است.
براي ساخت فرودگاه بين المللي امام خميني (ره) كه در زميني به وسعت 5/13 هزار هكتار در 30 كيلومتري تهران واقع شده است، تاكنون بالغ بر دو هزار و 600 ميليارد ريال و حدود 60 ميليون دلار هزينه شده است.
هزينه ساخت اين فرودگاه كه 75 درصد آن طي 5 سال گذشته ساخته شده است با قيمت هاي فعلي از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي معادل 4 هزار ميليارد ريال برآورد شده است.
19 ارديبهشت پس از وعده و وعيدهاي زياد خرم وزير راه و ترابري مبني بر عملياتي شدن اين فرودگاه ، پس از فرود موفق و سلامت پرواز "دبي- تهران" ، دومين فرود يعني هواپيماي ايران اير از مقصد دبي كه قرار بود در فرودگاه امام (ره) به زمين بنشيند به دلايلي به فرودگاه اصفهان هدايت شد و پس از دو ساعت اقامت در اصفهان، دوباره از فرودگاه فوق به سمت فرودگاه مهرآباد تهران به پرواز درآمد.
عصر همان روز ستاد كل نيروهاي مسلح با صدور ابلاغيه اي اعلام كرد فرودگاه بين المللي امام خميني تا تامين شرايط امنيتي تعطيل خواهد بود.
در ابلاغيه ستاد كل نيروهاي مسلح آمده است : بحث امنيت اجتماعي به عنوان يك امر ضروري و حيات بخش محسوب ميشود و نگاه همه جانبه به مقوله امنيت ميتواند نشانگر پويايي يك نظام تلقي شود.
پس از تعطيلي فرودگاه سردار سرتيپ عليرضا افشار معاون فرهنگي و تبليغات دفاعي ستاد كل نيروهاي مسلح اعلام كرد: اقدام نيروهاي امنيتي فرودگاه بين المللي امام خميني در جلوگيري از فعاليت آن با هماهنگي رييس جمهوري بوده است.
وي روز يكشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: نقاط امنيتي فرودگاه بين المللي امام خميني نظير فروشگاهها و "هدينگ" در اختيار شركت هاي خارجي قرار گرفته بود كه به نظر ستاد كل نيروهاي مسلح امكان ايجاد مشكلات امنيتي داشت.
هواپيمايي" ايران اير " از مقصد دبي -تهران كه قرار بود در فرودگاه امام (ره) به زمين بنشيند و به دلايلي به فرودگاه اصفهان هدايت شده بود ،مجددا به سمت تهران پرواز كرد .
مسافران پرواز هاي تهران - دبي مي گويند:به لحاظ شرايط منطقه اي فرودگاه امام ( ره) وناهماهنگي ها در پرواز ، اطميناني به اين پروازها نمي توان داشت.
مسافران پرواز تهران - دبي با انتقاد از عدم امكانات رفاهي در فرودگاه امام گفتند: هنوز هيچ گونه امكانات رفاهي در فرودگاه امام از جمله بهداشتي نبودن سرويسها، نبود تلفن عمومي ، صندلي ترمينال در اين فرودگاه وجود دارد و در اين شرايط و در صورت عدم امكانات اوليه چگونه نخستين پرواز صورت خواهد گرفت.
غلامعلي حداد عادل نماينده مجلس ششم و هفتم تهران با ابراز تاسف از حادثه روز بهره برداري از فرودگاه امام خميني(ره) گفت: اين حادثه از آشفتگي مديريت در كشور حكايت دارد .
حداد عادل در حاشيه اجلاس سوم منتخبان مجلس هفتم ، اظهار نظر قطعي درباره اين حادثه را به گزارش نمايندگان منتخب رييس مجلس در اين باره منوط كرد و گفت : در حال حاضر بايد منتظر گزارش دقيق و كارشناسانه بروجردي و نريمان نمايندگان منتخب رييس مجلس دراين باره باشيم.
مهندس ولي آذروش مخبركميسيون عمران مجلس با اشاره به لغو قرارداد ايران با تركيه و درخواست غرامت 20 ميليون دلاري شركت تركيه اي "تاو" گفت: وزير محترم راه خودشان بايد از جيب مبارك غرامت شركت تركيه اي تاو را بپردازند.
مخبر كميسيون عمران مجلس ششم در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" با تاكيد بر اينكه فرودگاه بين المللي امام خميني (ره) به هيچ وجه عملياتي نبود ، گفت: افتتاح زودهنگام فرودگاه مهرآباد آنهم بدون هماهنگي با مسئولان ذيربط بويژه بي انضباطي در تشكيل كميته سلامت و تامين امنيت فرودگاه و پرواز هواپيماها بويژه با صرف هزينه هاي هنگفت براي افتتاح هنوز در هاله اي از ابهام باقي مانده است.
نيروي انتظامي در پاسخ به اظهارات وزير راه و ترابري و رييس سازمان هواپيمايي كشوري كه عدم استقرار و حضور نيروي انتظامي را از دلايل عمده تاخير فعاليت فرودگاه امام اعلام كرده بودند، جوابيه اي منتشر كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر در بخشي از اين جوابيه تصريح شده است : اصولا افتتاح و راه اندازي يك پروژه مهم و عظيم مانند فرودگاه حضرت امام خميني (ره) بايد پس از تامين و رعايت سلسله نيازهاي واقعي، علمي و منطقي برخاسته از نيازهاي حقيقي سازمانهاي فعال در آن صورت پذيرد.
احمد توكلي نماينده منتخب مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي درباره حادثه روز بهره برداري از فرودگاه امام خميني (ره) گفت: حداقل انتظار ما از رييس جمهور عزل خرم است.
توكلي در حاشيه اجلاس سوم منتخبان مجلس هفتم با تاكيد بر اينكه از طرف خود سخن مي گويم نه از طرف نمايندگان مجلس هفتم گفت: هر كس در حيطه مسئوليتش چنين فاجعه اي رخ دهد نبايد يك ساعت در مصدر كار باقي بماند.
توكلي تصريح كرد: هر كس بايد وظيفه خود را درست انجام دهد تا اينگونه ناهماهنگي ها رخ ندهد.
در پي خبر لغو سفر محسن امين زاده معاون وزير امور خارجه به تركيه ، وي ضمن تكذيب اين خبر ، اعلام كرد : قرار بود براي ديدار به تركيه سفر كنم ولي زمان و تاريخ آن تعيين و قطعي نشده بود.
معاون وزير امور خارجه در گفتگو با خبرنگار سياسي مهر، با بيان اين مطلب افزود : نمي دانم منبع اين خبر كيست ولي زمان براي سفر من به تركيه مشخص نشده بود كه لغو آن صورت گيرد .
در همين حال سفارت تركيه درتهران از اين مسئله ابراز بي اطلاعي كرده و حاضر به پاسخگويي در اين زمينه نشد .
لازم به ذكر است كه شبكه خبري ان. تي .وي ( NTV ) تركيه در خبري اعلام كرده بود كه به خاطر مشكلات ايجادشده براي يك شركت ترك در افتتاح فرودگاه امام خميني ديدار محسن امين زاده از تركيه كه قرار بود امروز صورت گيرد، لغوشده است .
اين شبكه خبري افزود: فيروز دولت آبادي ، سفير جمهوري اسلامي ايران در آنكارا به امين زاده پيشنهاد كرده است تا سفر خود به تركيه را به علت دشوار بودن دستيابي به نتايج مثبت لغو كند.
شبكه تلويزيوني ان .تي. وي(NTV ) در ادامه اعلام كرد: دولت آبادي به اطلاع امين زاده رسانده است كه در حال حاضر ايران توان آن را ندارد كه به پرسشهاي تركها در خصوص لغو قرارداد شركت ترك پاسخ مثبتي دهد.
يكي ديگر از اتفاقات مهم در هفته گذشته برگزاري مرحله دوم انتخابات مجلس هفتم شوراي اسلامي بود.
با اتمام شمارش آراي مرحله دوم انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي اسامي نمايندگان منتخب مردم در مجلس هفتم در 207 حوزه انتخابيه سراسر كشور مشخص شد.
به گزارش خبرگزاري " مهر" بدين ترتيب 285 منتخب مردم به مجلس هفتم راه يافتند. چهار نماينده باقي مانده در حوزه هاي بابلسر و فريدونكنار ، گرمسار ، ايرانشهر و بم در انتخابات مياندوره اي و تنها نماينده باقي مانده تهران همزمان با انتخابات رياست جمهوري انتخاب خواهند شد.
ديگر خبرهاي مهم هفته گذشته بود مسائلي بود كه ميان مجلس وشوراي نگهبان روي داد .
معاون اجرايي و انتخابات شوراي نگهبان با اعلام اينكه اين شورا به همه حوزه هايي كه مشكل و شكايت وجود داشته بازرس فرستاده است ، گفت : پس از رسيدگي به شكايات و گزارش بازرسان ، شوراي نگهبان تا پايان هفته آينده درباره صحت انتخابات 39 حوزه باقي مانده نظر نهاييخود را اعلام خواهد كرد.
سيد محمد جهرمي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" با تاييد اين مطلب كه در برخي از حوزه هاي انتخابيه شكايت هايي درباره تخلفات و تقلب در انتخابات ارايه شده است ، گفت : شوراي نگهبان به اين حوزه ها بازرسان خود را اعزام كرده و شكايت هاي را بررسي خواهد كرد.
شوراي نگهبان لايحه تقسيم استان خراسان را به دليل مغايرت با اصل 75 قانون اساسي و ايجاد بار مالي براي دولت به مجلس بازگرداند .
آيت الله جنتي دبير شوراي نگهبان قانون اساسي طي نامه اي به رييس مجلس شوراي اسلامي نظر شوراي نگهبان قانون اساسي را در مورد لايحه تقسيم استان خراسان به سه استان اعلام كرد.
در انتهاي نامه شوراي نگهبان نيز مشخص نشدن وضعيت شهرستانهاي خليل آباد و كلات در ماده واحده تذكر داده شده است.
شوراي نگهبان اعلام كرد: "لايحه دو فوريتي اصلاح قانون نحوه بازنشستگي جانبازان انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي و معلولين عادي و شاغلين مشاغل سخت و زيان آور ، مصوب 1367" با موازين شرع و قانون اساسي مغاير نيست .
آيت الله جنتي دبير شوراي نگهبان قانون اساسي طي نامه اي به رياست مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد :" لايحه دو فوريتي اصلاح قانون نحوه بازنشستگي جانبازان انقلاب اسلامي و جنگ تحميلي و معلولين عادي و شاغلين مشاغل سخت و زيان آور مصوب 1367" مصوب جلسه مورخ 21/2/1383 مجلس شوراي اسلامي در جلسه مورخ 22/2/1383 شوراي نگهبان مطرح شد كه مغاير با موازين شرع و قانون اساسي شناخته نشد .
دكتر محسن اسماعيلي حقوقدان شوراي نگهبان گفت : پاسخگويي مسوولان به مردم كه شعار امسال و هر سال ما است، مستلزم نظارت همگاني بر اركان قدرت است و قانون اساسي نه تنها اين حق را به رسميت شناخته است بلكه از آن به عنوان يك تكليف و وظيفه ياد كرده است.
در جلسه علني مجلس درهفته گذشته لايحه ساختار نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي اعاده شده از شوراي نگهبان براي تامين نظر اين شورا اصلاح شد.
به گزارش خبرنگارپارلماني مهر ، با تصويب نمايندگان تبصره (2) ماده 3 اين لايحه به اين شكل اصلاح شد، دولت مكلف است ظرف مدت دو سال از تاريخ ابلاغ اين قانون، امكان تحت پوشش بيمه قرار گرفتن اقشار مختلف جامعه از جمله روستاييان، عشاير و شاغلين فصلي را فراهم كند.
نمايندگان بندي را كه تهيه و تدوين تعاريف، اصطلاحات و استانداردهاي مورد نياز نظام و اعمال تغييرات و به روزرساني آنها را منوط به تصويب شوراي عالي رفاه و تامين اجتماعي كرده بود، حذف كردند.
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه در خصوص رئيس جمهور آينده ، تاكنون هيچ صحبت جدي مطرح نشده است گفت: در هيچ گروهي ، اعم از راست و چپ ، صحبتي از فردي به عنوان نامزد رياست جمهوري نشده است .
درجلسه علني مجلس شوراي اسلامي نمايندگان خواف و رشتخوار، اصفهان و تهران در نطق پيش از دستور خود درباره مسايل جاري كشور صحبت كردند.
غلام حيدر ابراهيمباي سلامي نماينده خواف و رشتخوار درنطق پيش از دستور خود با اشاره به رد صلاحيت تعدادي از نمايندگان مجلس ششم خواستار اعلام دلايل رد صلاحيت ، اين افراد شد .
فوريت طرح اصلاح موادي از آيين نامه مجلس شوراي اسلامي در خصوص افزايش تعداد كميسيون هاي مجلس در مجلس هفتم راي نياورد.
محمد قمي با ارايه اين طرح تجربه ادغام كميسيون ها در مجلس ششم را ناموفق ارزيابي كرد و خواستار راي نمايندگان براي اصلاح آيين نامه در اين خصوص شد تا مجلس آينده براي اين كار نيازي به صرف وقت نداشته باشد. در راي گيري كه براي فوريت اين طرح بعمل آمد، فوريت آن راي نياورد.
مهدي كروبي رئيس مجلس شوراي اسلامي دو تن از نمايندگان را مسئول بررسي مساله فرودگاه بين المللي امام خميني و ارايه گزارش آن به مجلس كرد.
وي هنگام بازديد از تالار بورس اوراق بهادار تهران در جمع خبرنگاران افزود: آقاي نريمان از كميسيون عمران و آقاي بروجردي از كميسيون امنيت ملي مجلس مامور بررسي اين مساله شده اند. اين دو نماينده بايد با مسئولان ذيربط ملاقاتهايي باشته و گزارشي نهايي را تنظيم و ارايه كنند.
به موجب طرح اصلاح موادي از قانون مدني مصوب نمايندگان مجلس، در صورت نبودن هيچ وارث ديگري به غير از زوج يا زوجه، هر كدام تمام تركه همسر متوفي خود را ارث مي برد.
محمد يثربي نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي، در مخالفت با اين طرح، نوع نگارش طرح را به گونه اي دانست كه فقها به آن ايراد ميگيرند.
اكرم مصوري منش نماينده اصفهان تصويب اين طرح را مطابق با نظريه فقه پويا وبنا براقتضاي زمان و مكان دانست و گفت: با توجه به حضور زنان در جامعه چگونه ميتوان اين قانون تبعيضآميز را پذيرفت.
بنابراين گزارش در نهايت نمايندگان بدون اعمال تغييرات، با تصويب اين طرح موافقت كردند.
بحث درباره انتخابات رياست جمهوري آينده و گمانه زني ها در اين باره نيز از جمله اخبار داغ هفته گذشته بود.
عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز اظهار نظر درباره شانس آقاي هاشمي رفسنجاني براي انتخاب شدن به عنوان رئيس جمهور در دوره آينده را زود دانست و گفت: شرايط كنوني براي حضور آقاي هاشمي رفسنجاني براي حضور در عرصه انتخابات رياست جمهوري مهيا نيست.
رسول منتجب نيا ، در گفت و گو با خبرنگار "مهر" با تأكيد بر اين مطلب ، گفت : شايد به صورت موضوعي ، بحث اهميت انتخاب رئيس جمهور مطرح شده باشد ، اما فرد مشخصي براي اين سمت پيش بيني نشده است .
وي افزود: ممكن است در آستانه انتخابات دور نهم رياست جمهوري وضع تغيير كرده و شرايط مناسبي براي وي پيش آيد و آقاي هاشمي به عنوان نامزد رياست جمهوري حضور پيدا كند.
علي دارابي قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي گفت : مطرح كردن هاشمي رفسنجاني و ميرحسين موسوي از سوي دوم خرداد نوعي تاكتيك است تا به افكار عمومي آدرس غلط دهند و كانديداي در سايه خود را در زمان مقتضي مطرح كنند .
قائم مقام جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي گفت: چند سال پس از دوم خرداد در جامعه يك ريل گذاري غلطي از سوي جريان دوم خرداد صورت گرفت كه چون ساختارشكنانه و هنجارشكنانه بود خيلي زود ناكارآمدي و پرتنش و پر ادعا بودن آن براي مردم روشن شد.
پرداختن به مسئله پاسخگويي مسئولان درقبال مردم يكي ديگر ازموضوعاتي بود كه برخي كارشناسان ومسئولين در گفتگو با مهر درباره آن به اظهار نظر پرداختند.
دكترمحمد علي الستي گفت: وظيفه رسانه هاي گروهي است كه پاسخ سوالات مردم را ازمسئولين بگيرند و اين رسانه ها هستند كه فضاي اين گفت و گو را كارگرداني مي كنند.
اكبر نصر اللهي مدرس ارتباطات مي گويد: مسئولاني كه ادعا مي كنند دلسوز مردم هستند بايد به رسانه ها ايمان داشته باشند و براي آنها محدوديت قائل نشوند تا ثابت شود پاسخگوي ملت هستند .
وي افزود : رسانه ها نماينده مردم هستند و مسئولان بايد به آنها پاسخگوباشند و اين محدود به مكان و زمان خاصي نيست.
دكتر سيد وحيد عقيلي گفت: امسال ، سال پاسخگويي ناميده شده است اما اين به معناي اين نيست كه فقط امسال مسئولين پاسخ دهند. رسانه هاي حرفه اي بايد از مسوولين بخواهند كه توضيح دهند در اين دو دهه چه كاري براي مردم انجام داده اند.
مديرگروه ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامي درگفتگو با خبرنگار سياسي مهر افزود : اين وظيفه رسانه ها است درهمه زمينه ها و در تمام اوقات مسئولين را به چالش بكشاند اما اين قضيه گاهي به صورت موج دركشور مطرح مي شود و هرچند وقت يك بار مفهوم و محتواي پيام گم مي شود.
فاطمه آليامنتخب مردم تهران در مجلس هفتم گفت : اگر احزاب در چارچوب تحزب اسلامي فعاليت كنند چهره سوءمديريت ناشي از انتصابات حزبي از جامعه زدوده خواهد شد.
منتخب مردم تهران در مجلس هفتم در گفتگو با خبرنگار سياسي مهر گفت : جمهوري اسلامي ايران از لحاظ منابع و نيروي انساني و قشر متخصص و كارآمد در خود كمبودي را احساس نمي كند ولي متاسفانه سوء مديريت ناشي از انتصابات حزبي و رابطه اي مشكلات عديده اي را براي جامعه بوجود آورده است .
ترديدي نيست كه زمان آبستن حوادث است و درهر لحظه اتفاقات تازه اي رخ مي دهد مسئله فرودگاه امام خميني تقسيم استان خراسان اقدامات كارگروهها مصوبات مجلس ومسئله پاسخگويي مسئولين ازمهمترين اخبار هفته گذشته بود كه خبرگزاري مهرسعي در مطلع كردن عموم دراين قضايا داشته است .
نظر شما